loading...
خانه خبر(جی 10)
آخرین ارسال های انجمن
دانشجویان پزشکی بازدید : 97 شنبه 09 اسفند 1393 نظرات (0)

راهنمای خواباندن بچه هایی که زیر نور ماه چشم های شان باز می شود

 

کوچولو را هیپنوتیزم کنید

 

مجله خبری لحظه نما:بی خوابی های شبانه نوزادان و بی قراری هایی که با تاریکی شب شدت می گیرد ، اصلی ترین دلیل آشفتگی تازه مادر هاست ؛ مادر هایی که به خاطر محرومیت از استراحت شبانه آن قدر خسته می شوند که قدرت لذت بردن از شیرینی های مادر شدن را هم از دست می دهند. گر چه این بی خوابی ها با گذشتن کودکان از سه ماهگی هر روز کم تر می شود اما مادرانی که نتوانسته اند نظم را به خواب فرزند شان وارد کنند ، گاهی حتی تا رسیدنش به یک سالگی هم از شب بیداری شکایت می کنند. اگر شما هم تازه صاحب فرزند شده اید و نمی خواهید در ماه های بعد به گروه این مادران افسرده و خسته وارد شوید ، این راهنما را بخوانید. در دانش نامه خواب نی نی به شما می گوییم برای نظم دادن به خواب کوچولوی تان باید چه قدم هایی را بردارید.

 

مراقب خوراک تان باشید

 

اگر شیر خودتان را به کودک تان می دهید ، برای این که خواب آرامی داشته باشد باید مراقب خورد و خوراک تان باشید. مادرانی که ادویه و کافئین می خورند ، فرزند شان را در معرض ابتلا به ریفلاکس و ترش کردن قرار می دهند و همین حالت آزار دهنده هم از عمیق شدن خواب آن ها به ویژه در ماه های اول زندگی جلوگیری می کند.

 

نی نی از شب چی می دونه ؟

 

فرزند شما در ماه های مختلف زندگی اش درک متفاوتی از شب و زمان خواب دارد.

 

تولد تا 5/2 ماهگی

 

از آن جا که هنوز بدن فرزندتان به اندازه کافی ملاتونین تولید نمی کند ، او در این دوران هنوز فرق روز و شب را نمی شناسد. شاید یاد دادن نظم برای خوابیدنش در این دو ماه آسان نباشد اما برای آن که از پا در نیایید ، می توانید روزها که او خواب است خودتان هم در کنارش بخوابید تا برای شب بیداری ها انرژی بیشتری داشته باشید.

 

3 تا 4 ماهگی

 

مجله خبری لحظه نما:کودک شما کم کم آماده نظم دادن به زمان های خواب و بیداری اش می شود و از آن جا که می تواند واکنش های بیش تری به شرایط محیطی نشان دهد و توجه بیش تری از سوی شما ببیند ، از بیدار ماندن در زمان بیداری شما لذت می برد. معمولاً بچه های سه ماه و نیمه ، نیمه شب و در حوالی ساعت شش از خواب بیدار می شوند و با کمی گریه یا بی قراری از این که کسی مراقب شان است و فوراً به آن ها توجه می کند یا خیر مطمئن می شوند.

 

5/4 تا 5/5 ماهگی

 

احتمالاً تا این زمان فرزند شما تا اندازه ای به خواب در شب و بیداری در روز عادت کرده است. اما اگر می خواهید زمان مشخصی را برای خوابیدنش در نظر بگیرید ، این یک ماه بهترین وقت یاد دادن چنین موضوعی به اوست. کمی بعد از این ماه شما برای جدا کردن محل خواب خودتان از او تلاش خواهید کرد ، پس در این ماه ساعت خوابش را تنظیم کنید تا دشواری کم تری برای جدا کردنش داشته باشید.

 

در چهار ماهگی ساعت بدن فرزند شما تقریباً تنظیم شده و فرق شب و روز را می داند. در این زمان او حدود 14 ساعت در شبانه روز می خوابد و معمولاً بدون گریه کردن برای شیر ، می تواند هشت ساعت در شب به خواب برود. در شش ماهگی فرزند شما به حدود 11 ساعت خواب و نزدیک به چهار ساعت چرت در طول روز نیاز خواهد داشت.

 

6 تا 8 ماهگی

 

بچه ها در این ماه ها عاشق بازی کردن با اسباب بازی ها و حتی شما هستند اما مراقبت باشید اشتیاق شما برای بازی کردن با او در نیمه شب نظم خوابش را بر هم نزند. به او یاد دهید شب زمان خواب است و به تلاش هایش برای به بازی وارد کردن شما ، تنها با خواندن یک لالایی آرام پاسخ دهید. یک کودک هشت ماهه ، احتمالاً شب ها بیش تر از خواب بیدار می شود و بی قراری می کند. در این ماه اگر وقتی با گریه بیدار می شود شما را در کنارش نبیند ، احساس می کند هیچ کس مراقبش نیست پس به محض شنیدن صدای گریه به اتاقش بیایید و با نوزاش و لالایی آشفتگی اش را برطرف کنید. برای آرام کردنش او را به اتاق خودتان نبرید و نگذارید گریه کردن را به عنوان راهی برای گریز از قانون ها بشناسد.

 

9 تا 11 ماهگی

 

ماجرای اعتمادسازی که از ماه قبل شروع شده ، در 9 ماهگی به اوج می رسد. او با بیداری های شبانه و گریه کردن می خواهد مطمئن شود که والدینش در کنارش هستند و از او مراقبت می کنند. کودکی که بعد از گریه های طولانی کسی را در کنار خودش نمی بیند ، در آینده نسبت به دنیا بی اعتماد می شود و اضطراب جدایی در وجودش ریشه می دواند. با حضور به موقع تان در اتاق به او بفهمانید که تنها خوابیدنش به معنای تنهایی او نیست و هر زمان که به شما احتیاج پیدا کند در کنارش خواهید بود. بد نیست یک عروسک کوچک را در کنارش بخوابانید تا با در آغوش گرفتن آن آرامش بیش تری پیدا کند.

 

12 تا 16 ماهگی

 

حالا که زبان باز کرده و حرف های شما را می فهمد ، بهتر می توانید برای آموزش دادن قانون های مربوط به خواب به او تلاش کنید. نگذارید میلش به بودن در کنار شما باعث شود که هم زمان با شما برای خوابیدن آماده شود. گذشته از این ، از همان ابتدا به فرزندتان یاد دهید که تفاوتی میان خوابیدن در مهمانی و خانه وجود ندارد. او هر کجا که باشد و در هر جمعی که حضور داشته باشد ، باید در همان ساعت مشخص برای خوابیدن آماده شود. اگر بخواهید به حرف های کسانی که معتقدند « یک شب هزار شب نمی شود ! » گوش دهید ، باید قیم منظم بودن او در این مورد را هم بزنید.

 

این تکنیک ها هم به کار می آیند

 

وقت مستقل شدن است

 

پس از آن که با کمک راه هایی که در این صفحات گفتیم ، چند شب او را در ساعت خاص خواباندید ، می توانید برای مستقل کردنش تلاش کنید. برای مثال اگر عادت کرده در آغوش شما بخوابد ، در شب های بعد می توانید او را در گهواره بگذارید و بخوابانیدش. فرزند شما کم کم عادت خواهد کرد که در هر شرایطی در آن ساعت خاص بخوابد. به این ترتیب وقتی بعد از شبب ماهگی او را به اتاق خودش برای خوابیدن می برید ، آسان تر با شرایط جدید خواب سازگار خواهد شد.

 

وقت قصه خواندن است

 

از شش تا هشت ماهگی کودکان حدود 11 ساعت در شب می خوابند و سه ساعت و نیم در روز چرت می زنند و از 9 تا 12 ماهگی هم به همان 11 ساعت خواب شبانه نیاز دارند اما چرت روزانه شان به حدود دو ساعت در روز می رسد و نیاز بیشتری به بیدار ماندن در کنار شما و بازی کردن پیدا می کنند. دست است که بیداری روزانه او در کنار شیرین بودنش مسئولیت های شما را سنگین تر می کند و فرصت رسیدگی به کارهای شخصی تان را از شما می گیرد اما خواباندن فرزندتان در شب ، در این ماه ها هم برای شما و هم برای او شیرین تر از قبل خواهد بود.

 

حالا وقت قصه خواندن و خواندن شعرهای کودکانه برای اوست. پس مراسم قبل از خواب را با داستان خوانی کامل کرده و او را با شعر و ادبیات از همین کودکی آشنا کنید.

 

وقت جدا شدن است

 

خودتان را آماده کنید. در شش ماهگی باید با خوابیدن در یک اتاق در کنار فرزندتان خداحافظی کنید اما تصور نکنید این جدایی برای تان خواب راحتی را همراه می آورد. در آغاز جدا کردن اتاق فرزندتان باید بیش تر از قبل هوشیار باشید. با هر گریه کوچکش باید به اتاق او بروید و آرامش کنید تا این جدایی به آرامشش آسیبی نزند. شب های اول قطعاً بیش تر گریه می کند و بی قراری نشان می دهد اما اگر چند شبی را طاقت بیاورید و با این هوشیاری به او آرامش دهید ، پس از چند روز فرزندتان به خوابیدن در اتاق خودش عادت خواهد کرد. اجازه ندهید دل رحمی مادرانه تان به زیان فرزندتان تمام شود. با نزدیک شدن فرزندتان به تولد یک سالگی اش ، انتظار این را هم داشته باشید که از خوابیدن در اتاق خودش امتناع و برای برگشتن به اتاق خواب شما تلاش کند اما زیر بار این خواسته نروید. اگر عادتی که تا امروز ایجادش کرده اید را بر هم بزنید به سختی می توانید فرزندتان را دوباره به مستقل شدن عادت دهید. تنها چازه شما توجه نشان دادن به او در بیداری های نیمه شبش و اطمینان دادن به او در این مورد است که از او محافظت می کنید.

 

اگر کولیک دارد

 

خواباندن بچه های کولیکی که درست در زمانی که انتظار دارید در خانه آرام شما به خواب بروند ، گریه را سر می دهند ، کار آسانی نیست. اما می توانید گاهی کودک ناآرام تان را دور بزنید و با یک روش به ظاهر عجیب او را بخوابانید. شاید باورتان نشود صدای سشوار بهتر از لالایی و آغوش شما می تواند به فرزندتان برای خوابیدن کمک کند. وقتی می بینید چشم هایش پر از خواب است اما به خاطر نفخ و دل درد در برابر خواب مقاومت می کند ، سشوار را روشن کنید و او را در آغوش تان نگه دارید تا پلک هایش حسابی سنگین شده و خوابش عمیق شود. ممکن است بعد از خاموش کردن سشوار چند باری گریه را تکرار کند اما با دوباره روشن کردنش بار دیگر می توانید بر گریه ها غلبه کنید. اگر صدای سشوار آزارتان می دهد ، سی دی صدای موج دریا بخرید یا صدای موج را از اینترنت برایش دانلود کنید. بچه های کولیکی با صدای موج دریا هم آرام می خوابند.

 

آداب شیر شبانه

 

شیر دادن در زمان خواب نوزادان آدابی دارد که بسته به ماه تولدشان باید آن را تغییر دهید. ما به شما برای شناختن این آداب کمک می کنیم :

 

بیدارش کنید و شیر دهید

 

در ماه اول ، نوزاد شما به هر دو یا سه ساعت یک بار تغذیه شدن نیاز دارد. در این ماه ، نباید منتظر تقاضای او برای شیر خوردن بمانید. نوزادان تازه متولد شده ، گاهی آن قدر عمیق به خواب می روند که نیازشان به تغذیه را از یاد می برند و به خاطر افت قند خون جان شان تهدید می شود. پس حتی اگر نوزادتان گریه و بی قراری نکرد ، هر دو ساعت یک بار در نیمه شب به او شیر دهید و به خاطر تنظیم شدن ساعت خوابش او را تا زمان گریه کردنش گرسنه نگه ندارید. نگران نباشید ؛ این سبک شب زنده داری های شما طولانی نخواهد بود و در ماه های بعد نوزادتان هر سه تا چهار ساعت یک بار از شما تقاضای شیر خواهد کرد.

 

با هر وعده شیر پوشک را عوض نکنید

 

نیازی نیست که با هر بار شیر دادن به فرزندتان پوشکش را هم عوض کنید. اگر پوشکش را چندان سنگین نکرده یا مدفوع نکرده ، نیازی نیست با عوض کردنش در نیمه شب از خواب بیدارش کنید. می توانید یک بار قبل از خوابیدن پوشکش را عوض کنید و به پایش پودر بزنید و بار دیگر در ابتدای صبح عوضش کنید.

 

اگر سیر نمی شود ، شیرتان را بدوشید

 

اگر فرزندتان آن قدر برای مکیدن شیر از سینه شما صبوری به خرج نمی دهد که سیر شود و سه ، چهار ساعت متوالی بخوابد ، می توانید در وعده قبل از خواب شیرتان را بدوشید و در شیشه بریزید تا مطمئن شوید که به اندازه کافی شیر خورده و سیر است. برای وزن چهار کیلوگرم باید به ازای هر سه ساعت حدود 50 سی سی شیر به او بدهید و برای وزن پنج کیلوگرم ، این میزان به حدود 65 سی سی برای هر سه ساعت می رسد.

 

زیاده روی نکنید

 

به حرف های دیگران گوش نکنید و به خیال داشتن نوزادی سالم به او بیش از اندازه شیر ندهید. اگر نوزاد شما به ویژه در سه ماه اول زیادتر از ظرفیتش شیر بخورد ، بیش تر دچار ریفلاکس و برگشتن شیر در مری می شود و به همین دلیل خواب ناآرام تری را تجربه می کند.

 

حمامش کنید

 

در روز دوم هم شما باید همان روال روز قبل را تکرار کنید تا فرزندتان به این شرایط عادت کند. حتی ساعت شیر شبانه او را هم تنظیم کنید تا در ساعت خاصی برای شیر خوردن بیدار شود. اگر فرزندتان مقاومت کرد ، می توانید دوش گرفتن قبل از خواب را امتحان کنید. بچه ها بعد از حمام کردن عمیق و آرام می خوابند. پس قبل از خواب می توانید او را حمام کنید ، سپس بدنش را با روغن بادام یا زیتون بی بود کمی ماشاژ دهید و در آخر با شیر دادن به او مراسم قبل از خواب را به پایان برسانید. چند شب با کمک حمام ( نیازی نیست شامپو به سرش بزنید ، کمی آب بازی کافی است ) او را برای خواب آماده کنید تا به خوابیدن در ساعت خاص عادت کند. اغلب بچه ها در طول سه تا پنج شب به این شرایط عادت می کنند و زود به خواب می روند. اما مسئله این است که نمی توان در دراز مدت و هر روز این روش را تجربه کرد. اما می توان امیدوار بود که این شیوه به طور موقت موثر باشد.

 

ترسش را جدی بگیرید

 

در حدود 12 ماهگی و کمی بعد از آن ، ممکن است کابوس دیدن های فرزندتان و ترس های شبانه اش آغاز شود. شاید برای مدتی فرزندتان هر نیمه شب در خواب فریاد بکشد و گریه کند و معمولاً زمان این جیغ کشیدن ها هم هر شب یکسان است. حتماً می پرسید که شما چه می توانید برایش انجام دهید ! نیازی نیست او را به اتاق خودتان بیاورید. تنها کافی است هنگام کابوس دیدن هایش در کنار او باشید ، در آغوش بگیریدش و با یک قصه شاد و آرامش بخش خواب دوباره را برایش میسر کنید. تصور نکنید این کابوس ها سلامت روان او را تهدید می کند. هر بچه ای در این دوره سنی می تواند گرفتار ترس های شبانه شود.

 

مهم شیوه برخورد شما و هوشیاری شماست که بتوانید در زمان مناسب همراهی لازم را با کودک داشته باشید و او را در آغوش بگیرید و آرامش کنید.

 

در ماه های اول . . .

 

فرزندتان در ماه اول زندگی اش به طور متوسط 17 تا 18 ساعت در روز می خوابد و در این مدت به صبوری و هوشمندی بیش تری از سوی شما برای داشتن خواب راحت نیاز خواهد داشت. در این ماه ها برای این که فرزندتان خواب آرامی را تجربه کند ، باید نشانه های خوابش را بشناسید. اگر شیرش را خورده و پوشکش خشک است و آروغش را هم زده ، دلیل خاصی برای بی قراری های او نباید وجود داشته باشد. در صورتی که نوزاد شما همه این مراسم ها را به جا آورده اما بی قراری می کند و مدام خودش را می کشد و دست و پایش را با بی قراری می پیچاند ، احتمالاً خوابش می آید پس بیهوده به او شیر بیش تر ندهید و با تکان های آرام گهواره ، بخوابانیدش.

 

آداب را به جا بیاورید

 

بسیاری از بچه ها جای شب و روزشان با هم عوض می شود و در حالی که تمام روز را آرام می خوابند ، به محض آن که برای خواب و استراحت آماده می شوید ، خیال بیدار شدن به سرشان می زند. بیداری نوزاد شما که می تواند یکی از دلنشین ترین لحظه های مادری تان باشد ، وقتی با تاریکی شب همراه می شود ، می تواند خسته و کلافه تان کند اما نگران نباشید. از همین امروز شما می توانید ساعت بدن نوزادتان را تنظیم و این مشکل را برای همیشه حل کنید. فردا صبح فرزندتان را زود از خواب بیدار کنید و مثل هر روز به کارهایش برسید. وقتی پوشکش را عوض می کنید یا به او شیر می دهید ، پرده های خانه را کنار بزنید تا روشناسیی طبیعی به اتاق بیاید. نور طبیعی بیش تر از هر عامل دیگری می تواند در تنظیم شدن ساعت بدن او تاثیرگذار باشد. در شب ، سکوت و آرامش خانه را حفظ کنید. سر ساعت خاصی برای خواب آماده شوید و او را هم آماده کنید و برایش در سکوت خانه و تاریکی لالایی بخوانید و آرام در گهواره یا آغوش تان تکانش دهید.

 

تمرین نظم کنید

 

به این که در 30 روز اول زندگی فرزندتان ار الگوی منظمی برای خوابیدن پیروی کند چندان امیدوار نباشید اما اگر می خواهید به مرور نظم را در خوابیدنش ایجاد کنید ، می توانید از همین روزهای اول این تمرین را شروع کنید. برای رسیدن به این نتیجه نباید ابتدا او را بخوابانید و بعد در تختش بگذارید بلکه باید در لحظه ای که می بینید به خواب نیاز دارد او را در تخت یا گهواره اش بگذارید تا در حضور شما به خواب برود. وقتی فرزندتان به خوابیدن در این شرایط عادت کرد ، مستقل خوابیدن در آینده برایش راحت خواهد بود. شاید اثر این تلاش را در ماه اول نبینید اما به مرور فرزندتان به این روال عادت خواهد کرد.

 

کمین نکنید

 

درست است که نباید کودکی که گریه می کند را به حال خود رها کنید اما نباید هر بار که فرزندتان در نیمه شب بی قراری می کند او را از گهواره اش بردارید و در آغوش بگیرید. سعی کنید در لحظاتی که چندان بی قراری نمی کند ، او را روی تختش آرام کنید و بلافاصله بعد از هر بی قراری او را در آغوش نگیرید. شاید با چند ثانیه بودن در کنارش و دست گذاشتن روی بدنش دوباره به خواب برود اما در صورتی که فوراً از روی تخت او را بردارید ، احتمال این که بی خواب شود بیش تر خواهد بود. با این وجود اگر دیدید گریه هایش از چند ثانیه انتظاری که گفته ایم بیش تر و شدیدتر شد ، چاره ای جز در آغوش گرفتن او نخواهید داشت.

 

حالا شیر شبانه را تعطیل کنید

 

بعد از شش ماهگی نیازی نیست که کودک تان را برای شیر دادن از خواب بیدار کنید. او که تغذیه کمکی در طول روز را شروع کرده است ، نیازی به شیر خوردن در شب ندارد. می توانید وقتی به خاطر تشنگی در شب بیدار می شود ، در شیشه اش به او آب دهید تا بعد از چند شب عادت بیدار شدن برای شیر از سرش بیفتد و آرام تا صبح بخوابد. کودک شما که به زودی دندان در می آورد ، اگر شب ها از سر عادت در خواب شیر بخورد ، به پوسیدگی زودرس دندان دچار خواهد شد.

 

این چهار اشتباه را انجام ندهید

 

به چشم هایش نگاه نکنید

 

شب ها که برای شیر دادن به او بیدار می شوید ، چراغ ها را روشن نکنید ، سر و صدای اضافی تولید نکنید و با او چشم در چشم نشوید. وقتی فرزندتان به چشم های شما نگاه می کند ، ضربان قلبش بالاتر می رود ، گردش خون در بدنش سرعت می گیرد و برای بیدار شدن آماده می شود. در عوض وقتی روزها به او شیر می دهید ، در چشم هایش خیره شوید تا بیدار بماند.

 

اتاق را خیلی گرم نکنید

 

اگر می خواهید خواب عمیقی داشته باشد ، روزها اتاقش را گرم تر و شب ها خنک تر کنید. اگر کودک تان را شب ها در دمای حدود 21 درجه بخوابانید ، خواب عمیق تری خواهد داشت. از آن جا که بچه ها قسمت اعظم گرمای بدن شان را از ناحیه سر از دست می دهند ، به جای پوشاندن چند لایه لباس به تن شان ، بهتر است شب ها کلاه بر سرشان بگذارید تا سرما آزارشان ندهد.

 

خانه را پادگان نکنید

 

هرگز او را در سکوت مطلق نخوابانید. اگر با از بین بردن آرامش دیگران او را به خوابیدن در سکوت مطلق عادت دهید ، حتی زنگ خوردن تلفن هم برای از بین بردن آرامش او کافی خواهد بود. زندگی تان را در زمان خوابش مختل نکنید. او را به شرایط زندگی روزمره عادت دهید تا در زمان خوابش بتوانید از فرصت استفاده کنید و خانه را جارو بزنید یا سریال ببینید.

 

روی شکم نخوابانیدش

 

نوزادان از راه بینی تنفس می کنند و اگر با قرار گرفتن روی بالش راه تنفس نوزادتان بسته شود ، ممکن است بی آن که صدایی دهد یا شما را متوجه این موضوع کند ، بر اثر خفگی در خواب جانش را از دست بدهد. بهتر است به ویژه در هفته های اول او را به پهلو بخوابانید که اگر شیر از معده به دهانش برگشت ، به آرامی از گوشه دهانش خارج شود و باعث خفگی اش نشود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
سایت تفریحی و خبری خانه خبر (جی10) خوش آمدید
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 20730
  • کل نظرات : 271
  • افراد آنلاین : 166
  • تعداد اعضا : 3948
  • آی پی امروز : 446
  • آی پی دیروز : 235
  • بازدید امروز : 4,004
  • باردید دیروز : 1,292
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 6
  • بازدید هفته : 10,414
  • بازدید ماه : 40,724
  • بازدید سال : 283,149
  • بازدید کلی : 9,710,504
  • کدهای اختصاصی
    خانه خبر